Har du besluttet dig for selv at lave maden til konfirmationen, er det utroligt vigtigt, at du har styr på timingen på selve dagen, så det hele er klar, når det skal være klar.
Du skal nå at få styr på indkøb, planlægningen og tilberedelsen af maden mellem limousine udlejning, booking af festlokale og udsending af invitationer. Der er meget at holde styr på, når du vil stå for det hele selv til en konfirmation.
Har du alt hvad du skal bruge?
Du skal først og fremmest har købt alt det ind, du skal bruge til at lave maden. Der er nogle af ingredienserne, som du sagtens kan købe lang tid i forvejen, mens mange af de friske råvarer først kan købes tæt på dagen.
Dermed kan det eks. være en god idé at bestille kødet hos en slagter eller lignende til dagen, så du kan få det hele friskt lige op til festen. Mange af de tørre ingredienser kan du omvendt godt købe lang tid i forvejen, da de tit godt kan holde sig længe.
Læg en plan – og husk at følge den
Det er også en utrolig god idé at lægge en stram og præcis plan for, hvad der skal ske, og hvornår det skal ske i løbet af dagen. På den måde er der på intet tidspunkt tvivl om, hvad du mangler at få lavet, hvornår du skal klare det, og hvor lang tid hver enkelte ting bør tage.
Selvfølgelig skal du også være opmærksom på, at der tit kommer uforudsete udfordringer til sådanne arrangementer, men det kan du næsten aldrig undgå, og så må du tage det, som det kommer. Der er ikke andet at gøre, og så må du klare det, så godt som du kan.
Hellere for meget end for lidt
Og til sidst kan det være en rigtig god idé at have for meget mad i stedet for at risikere at have for lidt. Hellere have et par kuverter for meget end at risikere, at der er nogle af gæsterne, der ikke får noget at spise.
Det kan være svært at planlægge maden, så det passer lige nøjagtigt med de gæster, der kommer. Så er det altså altid bedre at have lidt mere stående, så du er klar til at lave mere, hvis der er brug for det, eller hvis du har lavet en regnefejl undervejs.