Undgå madspild

Undgå madspild

Vil du gerne spise mere klimavenligt, og har du lyst til at tænke lidt på miljøet, når du skal spise, kan det første skridt være at undgå madspild så meget som muligt. Vi smider hvert år rigtig mange tons mad ud, og det er en skam, da vi kan gøre noget ved det bare ved at tænke os lidt om, når vi laver mad, og når vi handler ind. Her får du et par tips til, hvad du selv kan gøre for at undgå mere madspild.

Læs mere om farvede mørklægningsgardiner.

Tænk over det når du handler ind

For det første kan det være godt at tænke over det, når du handler ind. Her er det nemlig en god idé at gå efter de madvarer, der er ved at udløbet, og som måske også endda er sat ned i pris. Mange supermarkeder har ofte disse produkter liggende i en køleboks for sig selv, så det er nemt at finde de madvarer, der er ved at være på dato. Ellers vil produkterne typisk være markeret med et klistermærke, hvor der står en tekst som “nedsat” eller “undgå madspild” på.

Støt op om lokale tiltag mod madspild

Dernæst kan det også være en mulighed for dig at støtte op om lokale tiltag, der arbejder mod madspild. Der er mange byer rundt omkring i Danmark, der har deres egen version af dette fænomen. Ofte kan de have samarbejde med supermarkeder, bagere og tankstationer om at modtage madvarer, der ellers var på vej ud. Disse steder får maden gratis, og du kan tit købe produkterne til en rigtig god pris. Det kan også være en god måde at finde madvarer, der ellers bare var på vej i skraldespanden, men som faktisk ikke fejler noget, og som du sagtens kan bruge i din madlavning.

Lad være med at smide dine rester ud

Sidst, men ikke mindst, er det også en god idé at undgå at smide dine madrester ud, når du har lavet mad. Gem det gerne til dagen efter, så du kan spise det til frokost eller måske lave en nem omgang aftensmad. Har du en stor fryser, er det ikke noget problem at gemme disse rester, og det kan være en nem og hurtig måde at undgå at smide så meget mad ud, som du måske plejer at gøre. Og resterne smager typisk lige så fint som det første måltid gjorde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.